Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

10 дни в ареста за Максим Тук. 8 от задържаните ултраси също с тежки присъди

10 дни в ареста за Максим Тук. 8 от задържаните ултраси също с тежки присъди

Тежки наказания получиха арестуваните футболни привърженици, които участваха в мелето по време на срещата от 17-ия кръг на Първа професионална лига между "Локомотив" и ЦСКА в Пловдив.

Въпреки първоначалната информация, че част от тях ще се отърват само с глоби за сбиването, което прекъсна за кратко мача в края на първото полувреме, съдът в Пловдив остави в ареста 9 от 11-те задържани, сред които е и руският гражданин Максим Серьогин, известен с прякора си Тук - един от главните тартори на агитката на "Спартак" Москва.
Той ще лежи в ареста 10 дни и получи забрана да посещава спортни събития у нас за година.

Останалите 10 футболни хулигана също получиха тежки присъди. Двама ще прекарат 20 дена в полицейските управления и са със забрана да посещават спортни събития за период от две години.

Един от запалянковците ще бъде задържан за 15 дни, а 6-ма футболни хулигани ще останат зад решетките за период от 10 дни. Те са лишени от правото да ходят по спортни събития за една година.

Съдът е преценил, че трябва да наложи по-леки наказания на двама от хулиганите, участвали в боя. Наложени са им глоби съответно по 250 и 500 лева.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники