Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Морето отнесе южния плаж на Несебър и северния на Слънчев бряг

Морето отнесе южния плаж на Несебър и северния на Слънчев бряг

Огромни вълни са залели южния плаж на Несебър и северния на Слънчев бряг, поглъщайки ивицата, съобщиха концесионерите на ивиците.

Издигнатите в края на миналия сезон защитни диги и на двата плажа в момента са напълно разрушени и ивиците са под вода след буря, разразила се тази нощ.

В Несебър морето е отнесло пясъчната ивица, стигнало е до хотелите на първа линия и е наводнило приземните им етажи. Частично разрушени са три заведения, а другите временни преместваеми обекти са наводнени.

"Преди зимния сезон взехме всички необходими мерки. От наша страна, каквото трябваше да се направи, сме го направили. Оформихме висока пясъчна стена по цялото протежение на плажа с цел спиране на морските вълни и запазване целостта на пясъчната ивица. Но бурята, която се разрази през миналата нощ, беше много силна, дори и в момента вълните са с височина 4-5 метра", казва наемателят на южния плаж в Несебър Кирил Спасов.

В Слънчев бряг морето е отнесло почти половината от ивицата, а на места е достигнало до крайбрежната алея. Изпотрошени са четири заведения на плажа, а много други са наводнени. Морето е изхвърлило на брега камъни, дървета и отпадъци. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники