Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър-председателят Бойко Борисов поиска прецизиране на текстовете за неизбежната отбрана в Наказателния кодекс

Министър-председателят Бойко Борисов поиска прецизиране на текстовете за неизбежната отбрана в Наказателния кодексснимка: news.bg

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите на правосъдието и на вътрешните работи прецизиране на текстовете, касаещи неизбежната отбрана в Наказателния кодекс. Това става ясно от стенограмата на седмичното правителствено заседание.

Премиерът Борисов настоява за широка дискусия по темата с представители на неправителствени организации, юристи, магистрати. Министър-председателят настоя промените да се направят разумно, а не емоционално и под натиска на общественото недоволство, което предизвика случая в Пловдив.

„Не искам повече дебата да се отлага, защото това е закон, който касае много съдби. Защото е ясно, че е дошло времето за промени, а и темата излиза периодично при всеки подобен инцидент, но да се поддаваме на крайности не съм съгласен. Хората искат справедливост и очакват решения от нас“, заяви по време на заседанието министър-председателят Бойко Борисов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.