Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Учебна евакуация в бургаския мол след огнените трагедии в Русия

Учебна евакуация в бургаския мол след огнените трагедии в Русияснимка: btvnovinite.bg

Десетки посетители и служители на бургаския мол „Галерия” бяха евакуирани тази сутрин в рамките на мащабно учение за реакция при пожар и други аварии. Занятието идва след тежките инциденти в два руски търговски центъра, при които загинаха над 60 човека.

Извънредни проверки на молове и хипермаркети се правят в цялата страна, като обаче началникът на бургаската пожарна комисар Васил Василев подчерта, че подобни учения са практика и се правят най-малко на три години с цел да се обучи персоналът да съдейства на огнеборците.

В Бургас има общо 3 големи обекта, в които има сериозни струпвания на хора и трябва да се отработи реакция в извънредна ситуация. Според комисар Василев предписанията на колегите му като цяло се спазват.

Общо 4 екипа пожарникари тръгнаха към мол „Галерия” по различни маршрути, за да се тества и времето им за пристигане. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.