Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЕК: Стари коли, неразвита пътна мрежа и лоша култура на шофиране водят до висока смъртност в България

ЕК: Стари коли, неразвита пътна мрежа и лоша култура на шофиране водят до висока смъртност в България

Старите коли, неразвитата пътна мрежа и културата на шофиране са основни причини за високата смъртност по пътищата на България. Това заяви в интервю за БНР говорителят на Европейската комисия Енрико Бривио.

Според данни на комисията, огласени тази седмица, въпреки намаление с 4 процента на фаталните инциденти през миналата година, страната ни продължава да е първа в Европейския съюз по смъртност на пътя.

"Може би една от причините е изключително старите коли, както и фактът, че пътната ви мрежа не е достатъчно развита. Знам, че бяха изградени нови магистрали, които вероятно са направили положението по-добро. От друга страна, има работа, която трябва да се свърши по отношение на образованието и културата на хората при движението. Има подобрения в статистиката за пешеходци и велосипедисти, но при водачите имаме необичайно висока цифра от фатални инциденти", каза още говорителят на Европейската комисия Енрико Бривио. 

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.