Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Задържаната пратка хероин на "Капитан Андреево" била за над 12 млн. лева

Задържаната пратка хероин на "Капитан Андреево" била за над 12 млн. лева

Рекордна за последната година пратка от 191,220 кг. хероин на стойност 12,415 милиона лева е разкрита и задържана от митничари на пункта с Турция "Капитан Андреево". Случаят бе обявен на съвместен брифинг на директора на Агенция "Митници" Георги Костов, главния секретар на МВР Младен Маринов и зам.-окръжния прокурар на Хасково Дарина Славова, предава БТА.

Това е станало на 23 май сутринта на входно трасе на тежокотоварни автомобили, съобщи Георги Костов. Тирът с турска регистрация с водач 61-годишен турски гражданин по документи е превозвал керамично лепило теракол от югоизточната ни съседка за Белгия, като товарът е бил окомплектован с апарати за механотерапия за Холандия, уточни Костов.

По негови думи при започване на обработката на камиона е сработил рисков профил, заложен от МВР. Последвала е щателна проверка с пролъчване с ренгенов апарат, която не е установила нищо съмнително. Започнала е и физическа инспекция, при която митническото куче Ричи се спира до една от торбите. Тя е била фабрично запечатана, а в нея е намерен 2-килограмов пакет с хероиново оцветяване при теста, уточни Костов.

Той добави, че след това е започнало отваряне на всички торби с теракол, за да бъдат открити общо 95-те пакета с наркотик.

Разкриването на контрабандата бе възможно вследствие на работата с партньорски служби, с които е изграден рисковият профил. Операцията продължава, каза главният секретар на МВР Младен Маринов. Той също изтъкна големия професионализъм на служителите, които е помогнал да бъде предотвратено престъплението. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники