Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Eдна ефективна и две условни присъди за побоя над русофоби в Бургас

Eдна ефективна и две условни присъди за побоя над русофоби в Бургас

Бургаският районен съд произнесе присъдите по делото за сблъсъка на 30 юни 2016 г. между русофили и русофоби, състоял се на паркинг край бензиностанция на изхода на града, съобщиха от прокуратурата.

Подсъдими бяха трима души от групата на привържениците на Русия и по точно – на руските рокери "Нощните вълци", които преминаха през Бургас същия ден. Те влязоха в словесна и физическа саморазправа с група русофоби, излязла да протестира срещу мотористите, сочени за близки до руския президент Владимир Путин. Въпреки че сред вторите преобладаваха предимно граждани на Украйна, най-много наранявания получиха двама българи – Иван Панчев и Иво Дошев, които бяха повалени и ритани на земята, от което са получили средна и лека телесни повреди.

Михов получава ефективно наказание, а Гергинчев и Минов условни присъди.

На Атанас ще бъде преведена в изпълнение и предходна присъда, по която е постановено наказание в размер на 1 година "лишаване от свобода", наложена от Районен съд – Поморие.

На Светлозар е наложено условно наказание от 2 години "лишаване от свобода" изтърпяването, на което е отложено с 3 години изпитателен срок. На Стойчо също е наложено условно наказание от 2 години "лишаване от свобода" изтърпяването, на което е отложено с 3 години изпитателен срок.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града, допълват от държавното обвинение в Бургас. / Правен свят

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники