Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

22-годишен молдовец и авер взривили и обрали 215 000 лв. от банкомата в Пловдив

22-годишен молдовец и авер взривили и обрали 215 000 лв. от банкомата в Пловдивснимка: marica.bg

22-годишен молдовец и негов съучастник са авторите на крупния обир от взривения банкомат на 7 юли в Пловдив.

Сумата, която са загинали, е 215 хил. лв.. От нея са възстановени 88 хил. лв., останалите 127 хил. лв. ги няма. Това оповести на извънреден брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той уточни, че групата има отношение и към опита за грабеж в "Люлин". Използвали са същите способи и същия автомобил, каза Маринов.

Заловен е единият от извършителите, другият вече е избягал в чужбина. Маринов обясни, че чужденците са влезли у нас на 17 юни, пребивавали са във Варна, Бургас и София.

"Те мигрират , обират бързо и напускат. Това ги прави трудни за задържане. Действат конспиративно, използвайки автомобил с крадени номера", посочи Маринов.

По думите му благодарение на видеонаблюдението, изградено в Бургас, Пловдив и София, разследващите са успели да ги идентифицират.

"Немалка част от парите са възстановени, другите са сменени в чейндж бюра, доста бакноти са обгорени при взрива", сподели наблюдаващият прокурор Румяна Калеева.

"Задържаният е криминално проявен за кражби в родината си. Групата е имала афинитет към банкомати", заяви главният комисар Христо Терзийски. И припомни за подобни случаи преди 3 години в пловдивските села Ръжево Конаре и Устина.

По думите му Пловдив е лесен за плячка, тъй като имал достъп до магистрала.

"Чрез камерите установихме автомобила с крадените номера, с който са се движили молдовците. Табелите са били отнети същата вечер в близост до банков клон в "Тракия", каза шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Залавянето е станало в бургаския квартал "Славейков". В този момент апашите са се опитвали да заличат следи, като са закарали колата на автомивка. В нея е пътувало и момиче от Молдова, но то нямало участие в кражбата. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.