Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Четири нелегални фабрики за тютюн са открити при разследване на „Икономическа полиция“

Четири нелегални фабрики за тютюн са открити при разследване на „Икономическа полиция“снимка: news.bg

Полицейска операция срещу незаконното производство и разпространяване на акцизни стоки е предприета от служители от сектор „Икономическа полиция“ в ОД МВР-Пловдив, съвместно с Окръжна прокуратура-Пловдив.

В хода на полицейските действия на 24 август, са извършени процесуално-следствени действия на териториите на областите Пловдив, Велико Търново, Силистра, Плевен, София, Кюстендил, Пазарджик и Варна, съвместно със служители от съответните областни дирекции на МВР. Установени са четири незаконно работещи фабрики за производство на цигари – в градовете Дупница, Горна Оряховица и в Тутракан. Вътре във фабриките са открити и спални помещения за работниците, столова и фитнес.

Работната ръка е набирана сред хора, останали без работа при закриване на тютюнево фабрики. До работното им място те са били извозвани с три превозни средства със затъмнени прозорци – така, че никой да не знае къде точно отива. Всеки от тях е работил по 15 дни вътре във фабриката, без да излиза и без да има право на връзка със семейството си. За този си труд обикновените работници са получавали по 1500 лв. заплата.

В процеса на работата по досъдебното производство в Окръжната прокуратура е изяснено, че всяка една от фабриките за незаконни цигари е произвеждала средно около 100 000 кутии на ден. а дейността им е продължавала повече от две години. Инвестицията, която е направена, е много голяма – само в една от фабриките е над 3,5 млн. лв.

До момента общото количество установени и иззети акцизните стоки без бандерол е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева. Количествата са били пласирани у нас и в чужбина, а качеството на цигарите е много близко до оригиналните.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники