Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Откраднато е оръжие от музея на бойната слава в Ямбол

Откраднато е оръжие от музея на бойната слава в Ямболснимка: frognews.bg

Музея на бойната слава в Ямбол e обран, през ноща е разбита входната врата. Все още не е ясно колко и кави оръжия липсват.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Директорът на музея Милчо Начев е изивкал полицията след като сутринта, когато отишли на работа, той и служителите на музея установили, че е разбита входната врата.

Музеят на бойната слава в Ямбол е единственият общински музей с военни експонати. Той разполага с ценни предмети и оръжия от Първата и от Втората световни войни.

Все още не е уточнено какви са липсващите експонати, защото крииналистите работят и към момента. Според директора е проникнато и в трите зали на музея, но все още не е напълно изяснено точно кои експонати липсват. Начев коментира още, че дори да има откраднати оръжия, те не могат да бъдат използвани.

Според информацията за музея в двете експозиционни зали има снимков материал и документи за бойния път на 29-ти пехотен Ямболски полк, IV Конен полк, Трета пионерна дружина, вещи на ямболци, участвали в Балканските войни 1912-1913 г. и двете световни войни, медали и ордени за храброст, огнестрелно и хладно оръжие, което е на въоръжение в българската армия. Сред експонатите е пушка „Манлихер“, която ген. Аню Ангелов в качеството си на министър на отбраната връчи на града при предоставянето на терена за бъдещия музей.

Музеят остава затворен за посетители днес. / frognews.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.