Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Китай: България е първата страна от ЕС, екстрадирала заподозрян в корупция китайски чиновник

Китай: България е първата страна от ЕС, екстрадирала заподозрян в корупция китайски чиновник

Китай съобщи, че за пръв път е успял да осигури екстрадирането на заподозряно в корупция китайско длъжностно лице от страна членка на Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Националната надзорна комисия съобщи в кратко комюнике, че Яо Цзинци е бил екстрадиран в Китай с помощта на България.

"За пръв път екстрадирахме успешно от държава членка на ЕС бюрократ, заподозрян в престъпления по служба", се казва в съобщението, информира БТА.

Яо е бил представител на местните власти в окръг на източната провинция Чжъцзян. Той е избягал от страната през декември 2005 г., след като бил разследван за вземане на подкупи.

Яо, който е бил обявен за издирване от Интерпол с червена бюлетина, е бил задържан от българската полиция на 17 октомври. Съд в София е одобрил след това екстрадицията му в Китай, се казва в съобщението.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.