Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

След измръзване издъхна възрастен чужденец, живял в нечовешки условия в Кардам

След измръзване издъхна възрастен чужденец, живял в нечовешки условия в Кардамснимка: pronewsdobrich.bg

91-годишен латвийски гражданин почина в болницата в Добрич след като е постъпил там в начална фаза на измръзване, а впоследствие органите му един по един отказали да функционират.

През последните година и половина-две дядото живеел в граничното село Кардам с около 70-годишна рускиня.

Според един от спешните медици, отзовали се на сигнала, живеел в нечовешки условия на студ и мизерия, видни и от снимките на ситуацията, която заварили в дома.

Екип на Филиала за спешна медицинска помощ в Генерал Тошево бил повикан, за да вдигне възрастния мъж от пода.

„След огледа реших, че е за болнично лечение с рани от пролежка и измръзване”, разказа пред Про Нюз Добрич дежурният фелдшер от ФСМП-Ген. Тошево.

Жената, с която възрастният мъж живеел на семейни начала, отказала той да постъпи в болница и се заключила. Затова медиците потърсили кмета на селото. Той от своя страна повикал служители от полицейското управление в Генерал Тошево, за да бъде осигурен достъп до болния и документите му. След това възрастният мъж е бил отведен в Спешно приемно отделение – Добрич. / pronewsdobrich.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.