Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

При спецакция на криминалисти на ОДМВР-Хасково и Благоевград е задържано голямо количество хероин и амфетамини

При спецакция на криминалисти на ОДМВР-Хасково и Благоевград е задържано голямо количество хероин и амфетамини

Над 46 кг хероин и 13 кг амфетамини са иззети при специализирана операция, проведена на териториите на Хасково и Благоевград, под ръководството на прокуратурата. Подробности за проведеното разследване съобщиха днес на брифинг окръжният прокурор Иван Стоянов и директорите на двете областни дирекции – ст. комисар Ангел Цанков и ст.комисар Николай Хаджиев.

Спеакцията е осъществена вчера по обяд на територията на Хасково след оперативна информация, подадена от криминалисти на ОДМВР-Благоевград - след няколко месечно разследване, те стигнали до данни за наличието на наркотика в Хасково. В хода на предприетите под ръководството на прокуратурата действия е проверена гаражна клетка в жилищния квартал „Орфей“. На място са установени двама мъже- на 46г. и 47г., както и пакети с кафяво прахообразно вещество с тегло 46,520 кг. В рамките на разследването е установено, че високорисковата дрога е била пренесена от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ с карго камион на фирма, укрита в 10 топа плат. Стойността му по цени на съдебната система е за над 5,5 млн.лева. По думите на ст. Комисар Цанков, двамата задържани са създали условия за придобиване и пренасяне на хероина до България и до последващото му разпространение.

В рамките на операцията са извършени и процесуално- следствени действия в благоевградското с.Тополница, където са задържани 5-ма мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин, уточни ст.комисар Хаджиев .

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.