Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Стара Загора осъмна залята със свастики

Стара Загора осъмна залята със свастики

С изрисувани в червено пречупени кръстове и ругатни осъмнаха Братската могила и паметника на починалите след войната в полева болница червеноармейци и волнонаемни в Стара Загора.

Вандалската проява е поредна, въпреки обещанията след последната „акция“, че ще бъдат монтирани видеокамери , това все още не е факт. Свастиките се появиха броени часове след като и на двете места бяха положени цветя и венци в памет на пострадалите от войната и фашизма за 11 април.

Под Братската могила в централния старозагорски парк „5 октомври“ са погребани тленните останки на местни антифашисти, сред тях има и евреи. Паметникът е дело на проф. Валентин Старчев. Паметникът в парк „Митрополит Методи Кусев“ е на починали през 1945 година от раните си по фронтовете и тежки заболявания в тила 30 червеноармейци и волнонаемни. Преди година неизвестен вандал потроши с чук носа на каменния солдат. / Монитор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники