Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Условна присъда за адвокатка от Несебър, присвоила 154 хил. лв.

Условна присъда за адвокатка от Несебър, присвоила 154 хил. лв.

Адвокатка от Несебър бе осъдена на 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок за присвояване на 154 153 лв., делото се гледа в Бургаския районен съд.

Според прокуратурата Лилия А. е извършила престъплението във времето от 25.08.2009 г. до 22.02.2010 г. в Бургас и Несебър. Тя е била на длъжност "експерт маркетинг" в търговско дружество за строителство и продажба на имоти, собственост на канадския гражданин Григорий Б. Присвоените от нея пари й били поверени да ги съхранява и управлява.

Присвоената сума от 154 153 лева е получавана от нея при пет отделни случая от клиенти или техни представители, които искали да си закупят имот от търговското дружество и един случай от представител на друго търговско дружество, дължащо пари на това управлявано от нея.

Присъдата е постановена по реда на съкратеното производство. Лилия П. е лишена от право да заема държавна или обществена длъжност, както и е лишена от право да упражнява търговска дейност, свързана с управление или пазене на чуждо имущество и материалната му отчетност за срок от 3 г. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники