Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Осъдиха на 30 години Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова

Осъдиха на 30 години Северин Красимиров за убийството на Виктория Мариноваснимка: bnt.bg

Обвиненият за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова беше осъден на 30 години затвор при първоначален строг режим. Присъдата на Русенския окръжен съд е за 3 престъпления - умишлено убийство, изнасилване и блудство. Северин Красимиров се призна за виновен и поиска съкратен процес. Убийството предизвика вълна от съпричастност към жертвата и искане за справедливо наказание към извършителя.

Северин Красимиров се призна за виновен и по трите обвинения. Така на практика той се спаси от най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Служебният му защитник дори поиска по-лека присъда - 15 години затвор, с мотива, че Северин е съдействал на разследването, че е с лека умствена изостаналост и чисто съдебно минало. А съдията по делото Юлиян Стаменов заяви, че ако законът му позволяваше, щеше да наложи по-голямо наказание. Близките на Виктория Маринова коментираха, че за тях 30 години затвор е справедливо наказание, но настояха за законодателни промени при извършването на такива тежки престъпления.

Северин Красимиров запази мълчание след като чу присъдата. Преди това в последната си дума пред съда заяви, че много съжалява за стореното и иска да върне времето назад. Той се извини на родителите на Виктория и каза, че признава вината си. Свекърът на Виктория Румен Максимов сподели, че дъщеричката ѝ приема болезнено загубата на майка си и всеки ден пуска балони с надпис: "Мамо, обичам те!".

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.