Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бизнесдамата Елена Морева от Несебър остава в ареста, обвиняват я в измами за 800 хил.долара

Бизнесдамата Елена Морева от Несебър остава в ареста, обвиняват я в измами за 800 хил.долараснимка: dariknews.bg

Рускинята Елена Морева се разплака в съдебната зала, след като чу решението на съдия Захарин Захариев от Бургаския окръжен съд (БОС) да й наложи временно задържане за срок до 40 дни.

42-годишната Морева, която се оказа бизнесдама, ръководеща няколко фирми в Бургаска област, бе задържана във вторник във връзка с международно издирване по линия на „Интерпол“.

Тя е обвинена за финансови измами и ощетяването на физически лица с имоти на стойност близо 800 хил.долара по две обвинения. Първото е от периода 2013-2014 година за 19 млн.рубли (около 300 хил.долара), а второто – за 500 хил.щатски долара през 2015 година.

При разглеждането на искането за временно задържане в Окръжния съд в Бургас стана ясно, че Морева е в България от 2016 година и живее тук със съпруга си Сергей и пълнолетния си син. Тя има постоянен адрес в Кошарица, апартамент в Несебър, както и наета квартира в Бургас. Управител е на едно дружество и участва в управлението на друго, изтъкна адвокатът й, настовяйки за налагането на „домашен арест“, докато пристигнат документите от Русия.

Морева е управител на фирма „Фар фор“ ООД, която е регистрирана на адреса й в Кошарица, както и съдружник в още няколко фирми. Всички те са с интереси в сферата на строителството.

Елена твърди, че не се е укривала. Дошла е в България, получила е статут на постоянно пребиваващ и през 2017 година за последно е била в Русия – близо 7-8 месеца, след като срещу нея е образувано обвинението за измама. Никой не я задържал, нито направил опит да разпита, твърди тя.

Елена е категорична, че не иска да се връща в родината си, защото се страхувала от физическа саморазправа. Преди време била нападната от неизвестно за нея лице, което едва не я убило, но полицията отказала да разследва случая, твърдеше тя в съдебна зала.

В крайна сметка Елена засега остава в ареста, ако до 40 дни не бъдат получени документите от Руската федерация тя ще бъде освободена. В случай, че пристигнат ще се гледа искането за екстрадиция. / Флагман

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники