Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Три деца са ранени при демонстрация на взривяване на граната в Силистра

Три деца са ранени при демонстрация на взривяване на граната в Силистраснимка: btvnovinite.bg

Три 6-годишни деца от Силистра са пострадали при демонстрационно взривяване на граната. Няма опасност за живота им. Най-тежко пострадало е 6-годишно момиченце, което спешно е транспортирано в болница в Русе с 8% изгаряния по тялото. Инцидентът е станал на стадиона в Силистра, където полицията е извършвала демонстрация по залавянето на престъпник по повод 1 юни, Деня на детето. Взривената граната е ранила децата, които са били на разстояние от 50 метра. На стадиона е имало повече от 300 момичета и момчета от детски градини от Дулово, Тутракан и Силистра.

31 май около 11 часа на стадион „Доростол“ в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма опасност за живота им.

Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния 8 процента по гърдите, краката и врата. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.