Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прокуратурата поиска задържане под стража на украинци, минали незаконно границата

Прокуратурата поиска задържане под стража на украинци, минали незаконно границата

Районната прокуратура в Генерал Тошево е внесла искания за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо украинските граждани Георгий М. и Владимир С. Двамата притежават и българско гражданство.

24-годишният Георгий и 59-годишният Владимир са задържани от румънските власти на 7 юли тази година в района на село Четатя. По-възрастният от тях представил документ за самоличност от Чехия, който е неистински. Румънските власти са предали двамата мъже, преминали незаконно държавната ни граница при 113-а пирамида, на граничните власти на България.

Справка показва, че 59-годишният Владимир е подсъдим за умишлено убийство, извършено през 2018 г. Обвинителният акт срещу него е внесен в съда от Софийската градска прокуратура. Поради здравословното му състояние мярката му за неотклонение е била изменена от задържане под стража в домашен арест. Въпреки това той напуснал дома си. Осъждан е и за управление на МПС под въздействието на над 1,2 промила алкохол.

Срещу 24-годишния Георгий се води дело за причинена средна телесна повреда.

До държавната граница в село Лозница двамата мъже се придвижили с таксиметров автомобил. Преди това пристигнали от София във Варна с автобус. След това се придвижили до Добрич. Там наели таксито до село Лозница. Пред разследващите двамата развили версията, че искали да посетят резерват за диви животни в района.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.