Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Рекордно количество марихуана иззеха край Поморие

Рекордно количество марихуана иззеха край Поморие

Над 90 кг марихуана задържаха бургаски полицаи при акция в поморийското село Бата. Голямото количество дрогата била открита изсушена в бидони, кашони и вакуумирани пакети в дома на бившия 57-годишен моряк Тодор Стамов, отделно униформените открили и плантация със 100 кг растения, които отглеждал.

Стамов е задържан за 72 часа и му бе повдигнато обвинение за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Пред полицаите Стамов обяснил, че отглежда марихуаната, за да се лекува и показал специални масла, които забърквал от нея. Според шефа на ОД на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов обаче "част от сухата листна маса е пакетирана по начин, който предполага друга цел".

И добави, че плантацията с дрога била грижлива поддържана, имала специална поливна система, а отглежданата в нея трева била с доста висок процент наркотик.

"Растенията са много добре подредени, със спазени отстояния, което означава, че целенасочено са отглеждани, за да дадат добра реколта. Такова количество показва, че то е отглеждано за продажба, а се само за държане", каза ръководителят на Окръжна прокуратура в Бургас Георги Чинев.

Прокурор Чинев съобщи, че стойността на откритата суха листна маса е 540 000 лева по цени на съдопроизводството. Прокурор Чинев каза още, че сухата тревна маса е открита в постройка, а в поземления имот, който е прилежаща част към постройката, са открити и още 193 растения, като само тяхното тегло възлиза на приблизително 130 килограма.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники