Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Незабавно екстрадират молдовец, издирван и чрез Интерпол

Незабавно екстрадират молдовец, издирван и чрез Интерпол

Окръжният съд в Добрич допусна незабавна екстрадиция на молдовец, издирван от украинските съдебни власти с цел наказателното му преследване по обвинение за грабеж. Тричленният съдебен състав прецени, че са налице всички предпоставки по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест и международните договори, по които България е страна, за допускане на предаването на 24-годишния К.Т. на властите в Украйна.

От приложените по делото документи става ясно, че мъжът, който е украински гражданин, притежаващ и молдовски паспорт, е разследван за грабеж, извършен на 16 януари 2017г. в селище Авангард, Одеска област.

Според постъпилите данни, той е заподозрян за участие в нападение с цел завладяване на чужда собственост, съчетано с насилие, което е опасно за живота и здравето на нападнатото лице, и е извършено от група лица при предварителен заговор.

Още в деня на грабежа мъжът е бил уведомен, че е заподозрян в извършване на престъплението, 10 дни по-късно, в хода на започналото досъдебно производство, той е напуснал Украйна с молдовския си паспорт. По тази причина е бил обявен за международно издирване по линия на Интерпол. Задържан е на 18 юли т.г. на ГКПП - Кардам, при влизането му в България. От 22 юли мъжът е с мярка за неотклонение задържане под стража, наложена му от Окръжния съд в Добрич.

В съдебното заседание 24-годишният мъж декларира, че е съгласен да бъде незабавно екстрадиран в Украйна. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.