Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Моряци бедстват на пристанище "Варна - Запад"

Моряци бедстват на пристанище "Варна - Запад"снимка: bnt.bg

Екипажът на кораб "Ника Фортуна" бедства в Пристанище "Варна-Запад" от началото на годината. Собственик е руска фирма, която е изоставила плавателния съд заради дългове. Корабът е задържан във варненския порт, защото моряците не са получавали заплати с месеци.

Плавателният съд е малък. Съставен е от девет души екипаж, които са руснаци и украинци. Шестима от тях вече си тръгнаха, а останалите трима моряци бедстват на пристанището без пари и храна. Помощ в оцеляването им предлагат неправителствени организации и ръководството на пристанището.

Христо Раев, адвокат на бедстващите моряци: Случаят с "Ника Фортуна" е поредният случай с руски кораби в български пристанища. Случаят е особено тежък, тъй като моряците бедстват вече повече от година в българското пристанище и е на лице пълна липса на храна и гориво на борда на кораба. Очаквам, че в зимния период тези тежести ще бъдат още по-сложни и бедственото положение ще бъде наистина сериозно. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники