Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Спасители извадиха жив руснак, затрупан от лавина в Пирин

Спасители извадиха жив руснак, затрупан от лавина в Пиринснимка: 24chasa.bg

Планинските спасители от Банско извадиха жив руснак, затрупан от лавина в Пирин.

Около 10:50 ч. днес е получен сигнал за инцидента в м. Ечмище, извън маркираните писти. Двама руснаци от Москва излезли в девствената природа, за да се спускат със ски. В този момент се отцепила лавина, която ги повлякла надолу. Единият успял да се измъкне сам и подал сигнал в ПСС-Банско. Веднага към мястото се отправили четирима спасители, след тях тръгнали още шестима с кучета. Първата група пристигнала на мястото много бързо - след около половин час. Видели изхвърлена ска и разбрали къде може да е човекът. Успели да го изровят. Оказало се, че не е получил никакви наранявания, но бил страшно изплашен, трудно намирал думи да говори.

Установило се, че е бил затрупан около 2 часа. Имал обаче някаква дупка в снега, през която е дишал. "Щастлив край на акцията! Този човек е имал голям късмет. Такова нещо се случва изключително рядко", казаха спасители, участвали в акцията. За тях също е било много опасно, защото има нов сняг, времето се е затоплило, което е предпоставка за падане на лавини.

Да се кара само по пистите в ски зоната и да не се напускат маркираните трасета, предупреждават планинските спасители от Банско. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.