Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Искат отнемане на имущество от руски предприемач

Искат отнемане на имущество от руски предприемач

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), по-известна като "Антимафия", е поискала да се отнеме имущество за 11 636 906 лв. срещу 62-годишния руснак Алексей Кирянов. Той е даден на съд задочно за това, че през 2015 г. е осъществил привидна сделка и е присвоил 86 жилищни имота във ваканционен комплекс в село Кранево.

Според разследването Алексей се разпоредил с имотите като дал пълномощно на друг да сключи договор за продажбата на апартаментите. Сделката била изповядана пред нотариус в Балчик през февруари 2015 г., а купувач била офшорката "Камерай" със седалище в Белиз сити.

Прехвърлянето станало по време на опит руснакът да бъде освободен като управител на дружество, собственост на руска банка. Според комисията ваканционните жилища в комплекса са продадени за 775 000 евро - средно по 4500 евро на апартамент, без парите да постъпят в банката, собственик на дружеството продавач.

Твърди се, че Кирянов е в Русия, която не екстрадира свои граждани. Затова прокуратурата е дала на съд обвинения задочно. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.