Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Оставиха в ареста руснак, хванат за пореден път да шофира пиян

Оставиха в ареста руснак, хванат за пореден път да шофира пиянснимка: burgas24.bg

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Валерий О. – руски гражданин. Той е обвинен за това, че управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда, а именно 2 на хиляда, което е установено след проверка с техническо средство "Дрегер“. Проверката е осъществена от полицейски служители, които спрели автомобила, управляван от Валерий. Престъпното деяние е извършено на 11.03.2020 г. в град Бургас, по първокласен път, с посока на движение квартал "Ветрен“. Престъплението е квалифицирано по чл.343б, ал.2, вр. ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че руският гражданин има влязла в сила осъдителна присъда за идентично престъпно деяние – управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си на 1.2 промила. Тя е постановена от Районен съд – Несебър на 08.06.2018 г.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че руският гражданин е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Валерий О. може да извърши друго престъпление или да се укрие. Той мотивира тезата си с факта, че е имал закупен самолетен билет за Русия, а полетът е бил само два дни след извършеното престъпно деяние.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града. / burgas24.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники