Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно производство за всяване на смут и безпокойство в обществото в условията на извънредното положение

Костадин КостадиновКостадин Костадинов

Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на К.К., лидер на политическа партия, будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19.

В телевизионно предаване К. твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“. Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“.

В тази връзка К.К. е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лева.

Разследването по случая продължава.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники