Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българи са задържани в Азербайджан за киберпрестъпления

Българи са задържани в Азербайджан за киберпрестъпления

МВР на Азербайджан съобщи днес, че е задържало двама граждани на България, заподозрени в извършване на киберпрестъпления срещу местния банков сектор, предаде РИА Новости.

„Задържани са българските граждани Мариан Стойчев и Владислав Младенов. По време на разследването е установено, че те са използвали специални устройства, микросхеми и други средства, прониквали са в банкомати на територията на столицата“ Баку, съобщи пресслужбата на азербайджанското вътрешно министерство.

Според ведомството българите са заявили, че след получаване на пълна информация за карта те възнамерявали да преведат пари от сметките на сметка, открита с фалшиви документи в чужди банки съвместно с други членове на организирана престъпна група в европейски страни. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.