Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Газопровод е гръмнал в района на Кулата

Газопровод е гръмнал в района на Кулатаснимка: btvnovinite.bg

Газопроводът на "Булгаргаз" между България и Гърция е гръмнал в района на Кулата, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

Всички институции са на място.

Засега няма данни за пострадали при инцидента.

По информация на bTV около 300 метра от трасето е засегнато. От министерството на енергетиката съобщиха за медията, че е "гръмнала основната тръба, по която се доставя газ от България за Гърция".

Инцидентът е станал на около 2-3 км от селото, в полето, където не е имало хора. Там е имало надземно съоръжение на газовата връзка. Вероятно поради техническа неизправност се е случила аварията.

"Няма пострадали хора, няма паника, всичко е нормално в селото", каза кметът на с. Кулата Димитър Дамянов.

"Няма опасност от обгазяване, защото газоподаването е изключено автоматично. Няма причина за безпокойство", допълни Дамянов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.