Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Неутрализирана е международна организирана престъпна група за трафик на хероин

Неутрализирана е международна организирана престъпна група за трафик на хероин

Неутрализирана е международна организирана престъпна група за трафик на хероин от Турция, през България към САЩ. Съвместните действия по разследването са осъществени от служители на ГДБОП, с участието на представители на ДЕА, под ръководството на Специализираната прокуратура.

Действията по разследването в страната ни са в резултат на отправена молба за правна помощ от Службата по международни въпроси към Департамента по правосъдие на САЩ.

Вчера на територията на страната бяха проверени жилища и автомобили. Открити са около 20 кг хероин, 40 000 евро, документи, телефони и др. Задържани са шестима – трима български граждани, двама сръбски и един с двойно гражданство.
Един от задържаните – сръбски гражданин, е организатор и ръководител на престъпната група, посочи главен комисар Любомир Янев.

По думите му, новото в този случай е, че реално на територията на страната ни се осъществяват сделки между криминални субекти, които впоследствие се опитват да транспортират наркотика на територията на Западна Европа, и в последствие към САЩ.

Стойността на иззетия хероин е около 260 000 евро, допълни още директорът на ГДБОП. Наркотикът бил съхраняван на територията на столицата, а по оперативни данни е внесен с камион през сухопътната граница.

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.