Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Задържани са фалшиви 4 млн. долара и 3,6 млн. евро в столицата

Задържани са фалшиви 4 млн. долара и 3,6 млн. евро в столицата

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 243, ал. 1 и чл. 244, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Работата по случая е започнала преди няколко месеца след постъпила информация за лица, занимаващи се с изготвяне на неистински парични знаци на територията на столицата. Сформирани са съвместни екипи от служители на ГД „Борба с организирана престъпност“ и „Икономическа полиция“ в СДВР.

В резултат на предприетите действия по разследването на престъплението са установени извършителите - 49-годишният И.Н. и 54-годишната Д.А. Двамата работели като печатари.

При условията на неотложност са извършени претърсвания и изземвания на три адреса в гр. София. Разследващите са открили множество вещи, относими към престъпното деяние - около 4 000 000 неистински щатски долара, с номинал от 100 долара, около 3 600 000 евро, метални клишета за поставяне на релефни изображения върху банкноти от 100 и 500 щатски долара, фотоплаки с изображения на еврови банкноти, акцизни бандероли, серийни номера, свидетелство за регистрация на МПС, листа с изображения на осигурителна нишка на 50 евро, дискове, съдържащи предпечат за изготвяне на еврови банкноти, печатна машина и др.

И.Н. и Д.А. са били привлечени в качеството на обвиняеми за изготвяне и държане на неистински парични знаци в големи количества.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.