Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Гл. комисар Николов: Ситуацията с пожарите у нас е сравнително спокойна

Гл. комисар Николов: Ситуацията с пожарите у нас е сравнително спокойнаснимка: bgnes.bg

72 души гасят пожара в село Долно село. По билото вече е ограничена огнената стихия.

Това заяви директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, който е в района на най-засегнатото от пожар село у нас. В Долно село стихията изгори над 20 къщи и постройки, повечето необитаеми.

За радост няма загинали, няма пострадали. Днес булдозер ще ограничи от южната част пожара, за да има спокойствие за съседните махали, каза комисар Николов.

В гасенето участват доброволци, служители на общината, служители на горското стопанство и пожарникари.

"Ако днес не ни изненада някакъв вятър, който не го прогнозират метеоролозите, ще обявим за успешни нашите действия. Поне ще твърдим, че пожарът е локализиран и още един-два ще останем на място", каза комисар Николов.

По отношение на обстановката в страната:

Продължават активните гасителни действия в Перник. Пожарът е локализиран на доста голяма площ, приблизително около 1000 дка, половината е боров масив.

Пожарът в Розино - Христо Даново е ограничен от три страни, около 80 % контрол. Очаква се да се включи в гасенето хеликоптер на ВВС.

Във Велинград и Хасково нещата са под контрол.

Прави се организация да се наблюдава цялата страна. Цялата структура на главната дирекция е на бойна нога, готови сме ако се усложни ситуацията да действаме отново, каза комисар Николов.

Сутринта докладвах на президента и премиера каква е ситуацията, която като цяло е сравнително спокойна тази сутрин, допълни още той. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.