Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Двама шефове в ДАНС са руските шпиони

Двама шефове в ДАНС са руските шпиони

Двама високопоставени служители - на ниво директор или заместник-директор на вътрешна дирекция от Дъжавната агенция Национална игурност(контраразузнаването), са били задържани вчера след акция на специализираната прокуратура и Следствието.

Според източници от прокуратурата става дума за един или няколко служители на българското контраразузнаване, заподозрени, че са се поставили в услуга на чужда страна, по конкретно - Русия.

По повод акцията в ДАНС за разкриване на руски агенти премиерът Кирил Петков заяви, че се разследва “на много места голяма агентурна руска диаспора в България”.

“Част от докладваните ми неща са за руски агенти, които са работили специално срещу разбирателството ни със Северна Македония. Руският интерес е бил фокусиран върху това да няма европейско бъдеще за Западните Балкани”, допълни премиерът Кирил Петков.

По думите му някой се опитва да подмени българския интерес. “Имаме няколко такива казуса, по които работим”, подчерта той.

“ДАНС има здрава имунна система и мисля, че там работят активно, така че да не допускат никакъв пробив в агенцията по отношение на шпионска дейност”, посочи президентът Румен Радев. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники