Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Съдът отмени заповедта за задържане на Борисов и осъди МВР да му плати 310 лв

Съдът отмени заповедта за задържане на Борисов и осъди МВР да му плати 310 лвснимка: nova.bg

Софийският районен съд отмени заповедта за задържане на Бойко Борисов и осъди МВР да му плати 310 лева разходи по делото.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

Преди решението на съда днес адвокатът му изтъкна, че няма посочени конкретни факти в основанията за задържането. Юрисконсултите на Националната полиция от своя страна твърдят, че в заповедта е цитирано досъдебното производство, където фактите и обстоятелствата са посочени.

"Едно от основанията, сочени от юрисконсултите на ГДНП е, че задържането е било задължително с оглед г-н Борисов да не пречи на провеждането на разследването, на действията по разследването. В периода предхождащ неговото задържане и съпътстващ неговото задържане са извършени действия по разследването от некомпетентен орган. Т.е. тези действия поначало нямат доказателствена стойност. И категорично не се е налагало неговото задържане", каза за БНТ Станислава Каракушева, адвокат на Бойко Борисов.

На 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков, който е разследван по много обвинения.

Адвокатът Менко Менков внесе жалби срещу задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.