Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

До две години капацитетът на Индустриалния логистичен парк в Бургас ще бъде запълнен

Димитыр НиколовДимитыр Николов

Волво Груп България започна изграждането на собствен сервизен център в Бургас. Първата копка на терена в Индустриалния логистичен направиха кметът на Бургас Димитър Николов и изпълнителният директор на компанията Петер Ериксон.

Инвестицията, която автомобилната компания ще направи, е в размер на 1,66 млн. лева.

"За нас Бургас винаги е бил регион със стратегическо значение. Това се дължи не просто на ключовата локация, но и на динамичното развитие на бизнеса и дългогодишните традиции, които има Волво Груп тук", обясни Петер Ериксон.

Кметът Димитър Николов обяви по време на церемонията, че интересът към терените в Индустриалния логистичен парк е голям и скоро капацитетът му ще бъде запълнен.

"Постепенно територията на Индустриална зона "Север" се запълва. В момента имаме подготвени още 5 процедури и нашата прогноза е до 1-2 години да бъдат заети всички терени, които са предвидени за индустриално изграждане. Това ни дава по-голямо основание да бъдем по- активни в търсенето на съдействие от държавата за прехвърлянето на голямата територия на бившето летище в Равнец, защото индустриалните терени в Бургас са на изчерпване, а интересите на фирмите са за по-големи територии. Това е една голяма възможност за Бургас и целия регион”, обясни Димитър Николов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.