Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ст.комисар Калоян Калоянов: Грабежите в Бургаско намаляха с 30 %

Калоян Калоянов снимка: bnr.bgКалоян Калоянов

С 30,4 % са намалели грабежите на територията на ОД МВР Бургас през 2016 г., съобщи старши комисар Калоян Калоянов по време на годишния отчет на дирекцията.

Той уточни, че работата по предотвратяване, пресичане и разкриването на извършваните грабежи е била приоритетна за ОДМВР Бургас. Разкрити са 44 с установени 45 извършители, както и 19 грабежа от предходни периоди с 27 извършители.

Спад на регистрираните кражби с 14% през 2016 г. спрямо предходната, е друга положителна тенденция. Според данните от анализа разкриваемостта е вдигната с 1,7%, като са установени 647 лица-извършители на кражби. Разкрити са и 340 кражби от минали периоди и са установени 463 извършители.

Основен дял сред криминалните деяния продължават да заемат престъпленията против собствеността - 52,7% при 56% за аналогичния предходен период.

На второ място са т.н. общоопасни престъпления с относителен дял от 25,4%, при 23,4% спрямо предходния период. На трето са престъпленията против стопанството. Делът на престъпленията против личността е 3,6% за 2016 г., при 4,2% за 2015 г.

303 са регистрираните престъпления против личността през изминалата година /при 386 за 2015 г/, разкритите са 107.

Пет са умишлените убийства, станали през 2016 г., те са разкрити. За сравнение през 2015 г. умишлените убийства бяха 11, уточняват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

413 са престъпленията, свързани с наркотици, работата по 313 от тях е приключила.

Отчита се увеличение на разкритите като абсолютни цифри и на разкриваемостта с 56 %, което приближава ОДМВР Бургас до средната за страната от 78% разкриваемост, се посочва още в годишния анализ. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.