Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Южният обходен път на Бургас - готов до юли

Нено Димов и Димитыр НиколовНено Димов и Димитыр Николов

Южният обходен път на Бургас ще бъде пуснат през месец юни или юли. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов на среша с министъра на околната среда и водите Нено Димов.

По този начин ще се облекчи трафикът - пътуващите за най-южните курорти вече няма да минават през града, увери Николов. Той добави и че в момента се подменят старите автобуси на градския транспорт с нови.

Тема на срещата между Николов и Димов беше замърсяването на въздуха в Бургас с фини прахови частици.

През зимния отоплителен сезон въздуха се замърсява главно от използването на твърди горива от голям брой домакинства. Другите фактори за мръсния въздух през зимата са автотранспорта, промишлените дейности и влошените метеорологични условия. Тези фактори водят до увеличаването концентрацията на праховите частици, обясни Димов.

Според Николов използването на твърди горива от домакинствата е основно от селищата покрай Бургас, а не в самия град. Заради това общината предвиждала мерки, насърчаващи смяната на горивните инсталации на домакинствата с по-екологични такива. От своя страна екоминистърът добави, че санирането и използването на климатици също водят до по-чист въздух.

През пролетно-летния сезон проблемът идва главно заради интензивния автомобилен трафик, както и от строително-ремонтната дейност и замърсяването от промишлеността в морския град.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники