Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Във вторник се очаква да заработи обходният път към Южното Черноморие

Във вторник се очаква да заработи обходният път към Южното Черноморие

Ремонтът на улица "Крайезерна" в Бургас приключва, а движението ще бъде пуснато във вторник вечерта. Това съобщи днес премиерът Бойко Борисов, цитиран от пресслужбата на регионалното министерство. Той инспектира работата по трасето заедно с ресорния министър Николай Нанков, кмета на Бургас Димитър Николов и шефа на агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов.

Реконструкцията включва две допълнителни платна към вече съществуващите две, както и две кръгови кръстовища, нова дъждовна канализация и подновяване на съществуващия водопровод. Улица "Крайезерна" ще свързва пътен възел "Запад" и бул. "Тодор Александров" в града, а целта е транзитният поток от автомобили за Южното Черноморие, идващ от София, при влизане в Бургас да се отклони през пътен възел "Запад" и да влезе към периферната "Крайезерна". Оттам ще продължи по републиканския път 1- 9 към пътен възел "Юг". Това ще сложи край на летните задръствания, тъй като улицата ще изведе автомобилния поток за Южното Черноморие извън централната градска част, се казва в съобщението на министерството до медиите.

"Надявам да отпадне жалбата за разширението на пътя "Сарафово – Слънчев бряг", защото има и проект, и пари. От доста време една фирма обжалва и спира ремонта. Ако падне обжалването, догодина по това време ви обещавам четирилентов път до Слънчев бряг", заяви Бойко Борисов. По думите на премиера обжалването е единствения проблем, всичко останало е направено.

По-рано през деня Борисов, придружаван от кмета и министъра, откри обновената Морска градина в Бургас. С вложените пари по европроект е обновена най-старата част на градината, като са реконструирани и преасфалтирани алеите на парка и са обновени фонтанът, чешмите и подпорните стени. Поставени са нови перголи, пейки и кошчета за отпадъци.

Димитър Николов обясни, че т.нар. историческо ядро на градината реконструирано по снимки отпреди 80-100 години, за да се запази автентичният му вид. Атракцията в него е светещият фонтан. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.