Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кметът на Несебър влезе в руския парламент

Кметът на Несебър влезе в руския парламент

Кметът на Несебър Николай Димитров направи няколкодневна визита в Руската федерация, където проведе редица ползотворни срещи. Една от тях бе по покана на Валентина Кабанова, народен представител и заместник-председател на парламентарния комитет по труд, социална политика и делата на ветераните. С високопоставената дама градоначалникът се срещна в парламента в Москва и обмени идеи именно в ресора, за който тя отговаря. По време на срещата той не пропусна да информира Валентина Кабанова относно новостите, направени в туристическата ни община в различни направление на обществения живот.

В руската столица Николай Димитров  проведе срещи и с местни представители на бизнеса, чиито интереси са най-вече в областта на винената индустрия и точно в тази връзка са били в страната ни преди около месец по време на 40-ия Световния конгрес по лозарство и винарство в София. Те са уверили Николай Димитров, че имат желание да посетят България отново и по-конкретно Несебър,който е добре позната дестинация, за да се запознаят с възможностите за инвестиции в региона и за да създадат свои бизнес контакти и в други сфери.

По лична покана на Евгений Гаврилов, кмет на Волоколамск – град с който Несебър е побратимен от 2014 г., Николай Димитров бе сред почетните гости на един респектиращ по мащаб, организация, участници, декор, техника и гости  фестивал. Форумът, известен под името „На бойното поле“, представлява историческа възстановка на Великата отечествена война, като в тазгодишното издание са взели участие военно-исторически клубове от цяла Русия, както и доброволци от Полша. Сред гостите на фестивала прави впечатление присъствието на представители на правителството, депутати, видни личности от цялата страна.

По време на възстановката кметът на Волоколамск е споделил на своя колега Николай Димитров, че такива фестивали  не само помагат  на децата да учат за историята си и  да почитат героите, дали живота си за защита на отечеството, но и са предпоставка за развитие на района като туристическа дестинация.

Присъствайки на събитието и наблюдавайки ентусиазма на участниците, вниманието и уважението към миналото, кметът на Несебър е категоричен, че това е една добра инициатива за представяне  по интересен начин на историята пред съвременните поколения, а ангажирането им в пресъздаването й, поддържа жив интереса към нея.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.