Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Градският транспорт в Бургас може да поскъпне с 30%

Градският транспорт в Бургас може да поскъпне с 30%снимка: dnevnik.bg

Градският транспорт на Бургас може да поскъпне с 30%, ако общинският съвет одобри предложението на превозвача - общинското дружество "Бургасбус".

Управителят му Петко Драгнев предлага цената да нарасне от 1 лв на 1.30 лв., а глобата за нередовен пътник да се повиши двойно от 10 на 20 лв.

В докладната си до общинския съвет шефът на компанията напомня, че цената на билета за градски транспорт не е променяна от 2010 г., докато разходите са нараснали значително. Той се аргументира с увеличението на минималната работна заплата, което автоматично увеличава разходите за заплати на дружеството без това да се компенсира с външни приходи. Освен това в законодателството са увеличени изискванията персонално към водачите в обществения превоз на пътници. Заедно с това пазарът на Европейския съюз е отворен и няма пречки наши водачи да работят в други европейски държави при по-добро заплащане, което от своя страна води до недостиг на квалифицирани кадри в сектора, пише управителят на дружеството.

Предстои предложението да бъде разгледано от общинските комисии. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.