Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кораби на НАТО пристигат в Бургас

Кораби на НАТО пристигат в Бургасснимка: korabli.eu

Три кораба на НАТО, които понастоящем патрулират в Черно море, ще посетят Бургас в периода от 9 до 11 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на Военноморските ни сили.

Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2) под командването на капитан II ранг Джъстин Хайнс от Кралските военноморски сили, ще пристигне в Бургас утре, след като отпътува от Констанца миналата седмица. Групата е в състав от флагмански кораб HMS ENTERPRISE (кораб на Кралските ВМС), TCG AKСAY (кораб на турските ВМС тип минен ловец) и ROS Lupu Dinescu (кораб на румънските ВМС тип миночистач).

Корабите провеждат рутинно посещение на пристанището в Бургас, като част от засиленото присъствие на НАТО в Черноморския регион в подкрепа на националния суверенитет чрез колективна отбрана. Планираните дейности за посещението включват официални срещи с местните цивилни и военноморски власти и планиране на допълнителни съвместни учения на море за засилване на оперативната съвместимост с българския флот.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники