Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Готов е идейният проект за парка на миниатюрите „Европа“

Готов е идейният проект за парка на миниатюрите „Европа“

Изготвен е детайлен идеен проект за още една атракция, която да направи Бургас по-интересен за посещаване. Това е бъдещият парк на миниатюрите "Европа".

Предвижда се новата атракция да бъде ситуирана в парк "Света Троица", ж.к. "Славейков", който е публична общинска собственост. Обект на проектиране е част от територията в непосредствена близост до Плувен комплекс "Парк Арена ОЗК".

Общото планово решение на идейния проект е организирано като оформена върху терена стилизирана карта на Европа. Очертани са държавните граници, като за целта трябва да се използват зеленина, алеи, стилизирани водни площи.

Предвижда се в новия парк да се аранжират миниатюри и скулптури на подбрани културни и исторически забележителности от държавите на континента Европа. Ситуирането, оформянето на релефа и благоустрояването са подчинени на условието да се пресъздаде в максимална близост оригиналната среда на обектите.

Главният вход на парка се предвижда от югозапад, откъм съществуващата алея пред плувния басейн. В непосредствена близост до входа ще се изгради обслужващ павилион, информационен център, приемна зона за изчакване пред него, тоалетна за посетители и служители, склад за инвентар, помещение за персонал, видеонаблюдение, кафе с 24 места за посетители на закрито, приемно площадно пространство в непосредствена близост до входа за посетители, откъдето се предвижда и началото на обхождаща алея по контур на континента Европа. Предвиждат се също така две зони за отдих - в близост до приемното площадно пространство и в срещуположния край на парка, с водно огледало и три броя Smart соларни стълбове-пейки.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.