Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Парламентът откри Медицински факултет в Бургас

Парламентът откри Медицински факултет в Бургас

Парламентът реши да открие Медицински факултет в Университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. За гласуваха 91 народни представители, а един се въздържа.

Решението се взема по предложение на Министерския съвет преди готвените промени в Закона за висшето образование, с които се очаква да бъде наложен мораториум върху откриването на нови университети.

От ГЕРБ мотивираха решението с десетгодишна работа по откриването на Медицинския факултет, необходимост от такъв, за да се даде възможност за кариерно и академично развитие на млади медици в региона и за осигуряване на адекватни медицински грижи за хората, както и с обещание, че общината ще помага. Според лидера на НФСБ Валери Симеонов Бургас има най-голямото провинциално лоби в парламента.

Предвижда се в новия факултет да има 67 преподаватели в девет катедри, а 70% от лекциите ще се водят от хабилитирани преподаватели. Ще се изучава медицина, дентална медицина, както и медицина в областта на здравеопазването и спорта.

В мотивите се посочва, че университетът вече разполага с необходимата база. За клиничната практика висшето учебно заведение ще сключи договори с две университетски болници в Бургас. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.