Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Пет ареста при акция на ГДБОП в Бургас за корупция в БАБХ

Пет ареста при акция на ГДБОП в Бургас за корупция в БАБХснимка: nova.bg

Петима души са задържани до момента при операция на ГДБОП в Бургас. Акцията е заради разследване за корупционни действия в Областната дирекция по безопасност на храните.

Обиските и претърсванията продължават и в момента. Сградата се пази от жандармерия и външни лица не се допускат в нея.

Според очевидци от рано сутринта се извършват претърсвания на кабинети. Директорът на местната дирекция д-р Георги Митев по-рано не вдигаше телефона си. Той и служители не са арестувани. Това твърди известният бургаски адвокат Радостин Пенев, който излезе преди минути за кратко в сградата на Агенцията в ролята си на адвокат на служител, чието име не пожела да обяви.

След това пред журналисти Пенев каза, че не е видял хора с белезници. Според него, в момента тече проверка на документи и се разпитват служители. Адвокатът заяви, че не знае по какъв сигнал се извършва тази проверка, а хората, които работят наблизо до сградата на Агенцията обясниха, че сутринта всички служители са били навън и поетапно са били вкарвани в сградата.

"Говори се за някакъв подкуп, но какъв точно - не знаем", казаха и съседи. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.