Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бургазлии все още нямат отговор от екоминистерството за задушливата миризма в града снощи

Бургазлии все още нямат отговор от екоминистерството за задушливата миризма в града снощи

Снощи на дежурния телефон на Община Бургас са постъпили 27 сигнала за неприятни миризми - на пропан-бутан и на нефтопродукти. Сигналите са предимно от квартал "Долно Езерово", ЦГЧ и комплекс "Възраждане". Всички постъпили сигнали са предадени веднага след получаването им на компетентния орган - РИОСВ Бургас. Незабавно е информиран и оперативният дежурен на "ЛУКойл Нефтохим Бургас".

До този момент Община Бургас все още не е получила официално становище за причината за неприятните миризми от компетентния орган - бургаската екоинспекция.

За Община Бургас е меко казано неприемливо часове след получените сигнали компетентният контролиращ орган да не е предприел действия за установяване причините за проблема и за разпореждането на конкретни мерки за решаването му.

Община Бургас продължава да настоява за по-експедитивни и адекватни действия от страна на Министерството на околната среда и водите, по-засилен превантивен контрол на предприятията и най-вече за навременна информация, която да се подава на гражданите.

Настояваме за отговор от ръководството на "ЛУКойл Нефтохим Бургас", защо при конкретните метеорологични условия - пълно безветрие, от страна на рафинерията не е приведен в действие разработеният оперативен план за работа на предприятието при неблагоприятни метеорологични условия. Смятаме, че гражданите на Бургас имат право да знаят какви конкретни мерки са предприети и от предприятието, и от контролиращия орган - РИОСВ.

Община Бургас се обръща към гражданите и ги призовава да продължават да подават сигнали, защото това е единственият начин, въпреки ограничените ни правомощия, да изискваме от тяхно име бърза и адекватна реакция.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники