Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вежди Рашидов откри театъра в Пловдив след ремонта

Бойко Борисовснимка: trud.bgБойко Борисов

Министърът на културата Вежди Рашидов откри ремонтирания Драматичен театър “Н. О. Масалитинов”. Церемонията в Пловдив уважиха министър-председателят Бойко Борисов, шефката на парламента Цецка Цачева и много депутати от целия политически спектър.

“Това е най-хубавият театър в България за момента”, каза министърът на културата на откриването. Той подари на директора на театъра Кръстьо Кръстев колаж от снимки на изгорелия театър, за да си “спомня какво беше и какво стана сега”.

„През август 2013 г. при пожар изгоря голямата сцена на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов” в Пловдив, при което по-голямата част от сградата на театъра стана неизползваема. Днес вече са отстранени напълно последиците от огъня. След като в края на април миналата година беше изготвен технически проект за ремонт и реконструкция, възстановяването започна в края на ноември 2015 г. Стойността на ремонта е над 4 млн. лв., като в нея са включени подмяна на всички основни инсталации на театъра, обновени сцени, зали и фоайета. Театърът разполага вече и с инсталирана нова модерна озвучителна и осветителна система, подобрена акустика, монтирана е система за пожароизвестяване и т.н. Театърът ще отвори врати още днес с моноспектакъл от 19:00 ч. на Камен Донев. Пожелавам много успехи на хората, които ще работят в Драматичния театър!”, - заяви Бойко Борисов

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.