Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем кмета на Пловдив Иван Тотев

Иван Тотевснимка: bnr.bgИван Тотев

Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем кмета на Пловдив Иван Тотев. Повдигнатото обвинение е за престъпление по служба и визира изграждането на новата зоологическа градина, като щетите за общината се изчисляват на 1 милион лева, а случаят се определя като особено тежък.

От прокуратурата подчертават, че в периода 30-и април – 17-и ноември 2014 година, като кмет на Пловдив и като възложител на обществени поръчки, Иван Тотев е нарушил служебните си задължения, а процедурата за изграждането на пловдивския зоокът е проведена като пряко договаряне с изпълнителя, в нарушение на Закона за обществените поръчки, без наличието на идеен инвестиционен проект към момента на откриването на поръчката, без одобрена количествено-стойностна сметка за проекта и без издадено разрешение за строеж. Досъдебното производство е образувано на 5-и ноември 2016 година от Окръжна прокуратура - Пловдив.

С постановление на главния прокурор от 15-и ноември делото е разпоредено на Софийската градска прокуратура. Иван Тотев е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 хиляди лева.

Процесуално-следствените действия продължават. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.