Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Датска компания проучва възможността за полети до летище Пловдив

Стела Балтова и Иван ТотевСтела Балтова и Иван Тотев

В момента се водят преговори с датската маркетинг компания LCG за възможности за извършване на полети от и до летище Пловдив. Това стана ясно по време на среща на министъра на туризма Стела Балтова с кмета на Пловдив Иван Тотев.

Компанията планира полетите да бъдат от европейски страни до града и между регионални дестинации като Атина, Загреб, Тирана и др., каза кметът. Отделно "Райън ер" предвижда да увеличи полетите до Пловдив, като се очаква те да достигнат до 30 броя седмично от различни европейски градове. Иван Тотев отбеляза, че подкрепят навлизането на нови авиокомпании със специално създаден фонд към общината, с който покриват част от летищните такси.

Развитието на туризма в Пловдив е важно за позиционирането на България като целогодишна дестинация, заяви министър Балтова. Според нея увеличаването на културните мероприятия в града е изключително ценно с оглед позиционирането му като европейска столица на културата през 2019 г. Чуждестранните туристи искат да разгледат Пловдив, стария град, Античния театър, но очакват да посетят още културно събитие, да отидат на опера, представление, концерт, посочи министър Балтова.

Иван Тотев информира министър Балтова, че през уикендите идват много български туристи, особено от София. Според него покрай туризма се развиват икономиката, търговията и ресторантите в Пловдив.

Стела Балтова постави въпроса за сигурността в града за туристите. Кметът обясни, че са засилени мерките от местната и общинската полиция. Сигурността е осигурена на всички гости. Само по улиците на стария град са инсталирани 70 камери.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.