Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Световни звезди пристигат за Пловдив джаз фест’2018

Световни звезди пристигат за Пловдив джаз фест’2018

Легендарният саксофонист Ян Гарбарек ще свири за многобройните си почитатели на 3 ноември, в последния концерт на фестивала. Специален гост в програмата е световноизвестният индийски перкусионист Трилок Гурту. Международният джаз форум се открива официално на 31 октомври с изложбата „Колекционерът-импровизатор“, представяща картини от колекцията на Николай Неделчев. Следва „Вечер с Елиане Елиас“ – концерт на магнетичната бразилска певица и пианистка.

В Деня на народните будители фестивалът организира литературна среща-разговор под мотото „Светлата гравитация на думите“. На 1 ноември са и концертите на Дина ДеРоуз (САЩ) и Теодосий Спасов и Влатко Стефановски. Дина ДеРоуз ще изнесе и майсторски клас по джаз вокал и пиано. На 2 ноември ще чуем Дейв Холанд квартет.Започнал кариерата си от квартета на Майлс Дейвис, през изминалите 50 години контрабасистът свири с най-големите имена в джаза. Заедно с него на сцената в Пловдив ще бъде и известният саксофонист Крис Потър.

По традиция фестивалът ще връчи своята награда за цялостен принос. Тази година тя се присъжда джаз формацията „ Бели, зелени, червени“ от Пловдив. С тази награда ще бъде отличен посмъртно и големият джаз пианист Румен Тосков-Рупето, който през 2018 щеше да навърши 50 години.

Интересна и добре подбрана е програмата на клубните концерти, които са всяка вечер в Bee Bop Cafe. Те ще бъдат на Милен Кукошаров квартет, Христо Йоцов & Jazz Cats, Октет Пловдив и пианиста Иван Гърбачев, който ще представи новия си албум.

И тази година Пловдив Джаз Фест организира младежки конкурс. Финалистите в него ще изнесат концерт на 3 ноември, когато журито ще определи победителите. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.