Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Пловдив дари мълчаливо 300 000 лв. за път до бъдещия завод на Фолксваген

Пловдив дари мълчаливо 300 000 лв. за път до бъдещия завод на Фолксваген

300 000 лева за прокарване на инфраструктура до бъдещо предприятие на стратегически инвеститор одобриха пловдивските общински съветници. Това стана с изменение на бюджета и беше направено ненадейно, което изненада голяма част от местните законотворци.

Предложението беше мотивирано като дарение за съседната община "Марица". Именно на нейна територия край с. Калековец е един от вариантите, които "Фолксваген" оглежда за свой завод. Кметът Иван Тотев призова съветниците да гласуват дарението "мълчаливо".

Не става ясно за какво се дават тези пари, които не са малко, реагира Слави Георгиев от Обединени патриоти. Тотев му отговори с думите на премиера Бойко Борисов:"Колкото повече мълчим, толкова повече мълчим". И допълни, че "колегите от община "Марица" горещо ни помолиха за това дарение".

"Осъзнавам важността на проекта, но нямаше нужда да премълчавате. Не трябваше ли да обясните поне на групите за какво ще бъдат изхарчени", намеси се и Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив". Според нея никой няма да е против такъв стратегически инвеститор, ако се знае за какво става въпрос.

Наложи се съветниците да поискат 5 минути почивка, за да разберат за какво се дават тези пари. След паузата с внушително мнозинство от 41 гласа при нужни 26 те одобриха трансфера за община "Марица". С тези пари ще се изготви проект за подземна и надземна инфраструктура да бъдещото предприятие.

От автомобилния гигант официално съобщиха, че ще кажат през октомври къде ще инвестират - в Пловдив или в София. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники