Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Откриха обновената Централна жп гара в София

Откриха обновената Централна жп гара в София

Изцяло обновената Централна жп гара в София бе официално открита днес с водосвет и прерязване на лентички от премиера Бойко Борисов, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и министъра на транспорта Ивайло Московски, предаде репортер на БГНЕС.

В обновеното съоръжение вече се помещава и спортна зала, както и кът за деца. Предстои отдаването под наем на търговските обекти в гарата. При откриването кметът на Столична община Йорданка Фандъкова нарече обновената Централна гара поредната голяма придобивка за София, която преди е била едно от най-нелицеприятните места в София. „Постарахме се да почистим и да приведем в приличен вид и подлеза, но подготвяме новият проект, за да може да се реконструира изцяло предгаровият площад“, информира Фандъкова. Тя коментира, че отново се вижда резултатът от европейските средства и не пропусна да благодари на премиера Бойко Борисов и министъра на транспорта Ивайло Московски.

Първото нещо, което направи премиерът при откриването на Централна гара бе да благодари на свещениците, които осветиха с водосвет обновената гара. „Както е писано в Книгата-“Без Господа нищо не може да се направи“, каза Борисов в типичния си стил. Той заяви, че в дните на смирение преди Великден иска да поздрави екипите, които са работили по гарата, да пожелае на милионите пътници да се чувстват уютно и комфортно.

Според Борисов е хубаво да има снимка как е изглеждала Централна гара преди и как изглежда сега, както и снимки на „Лъвов мост“, „бул. „Мария Луиза“ и метрото. Премиерът посъветва Йорданка Фандъкова да се усмихне истински и истински я посъветва да не обръща внимание на злосторниците. „Мъката им е голяма и е хубаво и те (злосторниците бел. ред.) да се смирят. Казах й представи си, Данче, ако сме на тяхно място-20 години нищо не сложил, тухла върху тухла, само разбивано и изведнъж гледат-едно след друго толкова хубави неща. То е голяма мъка. Много им е тежко. Затова оставете ги, не им обръщайте внимание“, нареди Бойко Борисов. „Оставете хората да ползват това, което сме направили“, допълни Борисов. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.